Tübitak Bilim Fuarı Büyük Beğeni Topladı

Tübitak Bilim Fuarı Büyük Beğeni Topladı

Okulumuz öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı davetlilerden tam not aldı.

22.05.2015 1239

22 Mayıs 2015 Cuma günü okulumuz bahçesinde düzenlediğimiz TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı´nın açılışını Erenler Belediye Başkanı Cavit ÖZTÜRK ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ayhan ERSOY yaptı. Okul müdürleri, çeşitli kurumlardan yönetici ve görevliler, veliler, öğretmenler ve çevre halkının ilgi gösterdiği fuar, okulumuzda geçtiğimiz yıllarda görev yapmış olan Müzik Öğretmeni Erşan KIVRAK´ın önderliğindeki Mehteran Gösterisi ile başladı. 

33 proje ile çeşitli deney gösterilerinin standlarını tek tek gezen davetliler, öğrencilerimizin eğitim programları çerçevesi ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerinde araştırma yaparak sonuçlarını sergiledikleri projelerin amacı konusunda öğrencilerimizden bilgi aldılar.

Açılışını yapan Erenler Belediye Başkanı Cavit ÖZTÜRK, "Burada olmaktan ve öğrencilerimizin ufkunu görmekten büyük bir mutluluk yaşadım" ifadelerini kullanırken emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik etti.

Fuarla ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Mustafa ÖZTÜRK, "Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Programı Dairesi tarafından desteklenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı´nın açılışını yapmaktan şahsım, öğretmenlerim ve öğrencilerim adına gurur ve mutluluk duyuyorum. Öğrencilerimiz Fen ve Teknoloji, Matematik, Türkçe, İngilizce, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Teknoloji Tasarım alanında güzel projelere imza attılar. Proje hazırlık süresinde oldukça etkileyici, başarılı ve akılda kalıcı sonuçlar elde ettiler. Bu projeler dışında öğrencilerimizin el sanatlarını ve resimlerini sergilemek, onların heyecanına ortak olmak da mutluluk verici. Öğrencilerimiz, standlarda çalışmalarını sergilerken hem kendilerine olan güven duygusu artıyor, hem de ezberci sistemin yerine proje merkezli bir eğitimin esas alınmasıyla, öğretmenlerimizin rehberliğinde yaptıkları bu projelerle daha kalıcı bilgiler ediniyorlar. Bunun akademik başarılarına ve sosyal gelişimlerine büyük katkı sağlacacağını düşünüyorum. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerime teşekkür ediyorum" dedi.

 

FOTOĞRAFLAR