Sözcükleri Keşfet

Okulumuzun Matematik zümresi, öğrencilerimizin hayal dünyaları ve analitik düşünme becerilerinin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla her sınıf kademesinde resfebe yarışması düzenledi.

13.02.2022 1742

FOTO

Oldukça çekişmeli geçen yarışmalarda heyecan son ana kadar sürdü. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür eder, birinci olan sınıfları ve katılımcı öğrencilerimizi tebrik ederiz. Birinci olan sınıflar ve katılımcılar şöyle: 5. Sınıflar arasında 5YDA Sınıfı -Erdem Tuğra Evirgen -Deniz Erişen -Muhammed Enes Budak 6. Sınıflar arasında 6G Sınıfı -Alper Parlak -Emir Kağan Dağ -Muhammed Furkan Önür 7. Sınıflar arasında 7C Sınıfı -Samet Uzun -Elif Pınar -Şevval Türko 8. Sınıflar arasında 8F Sınıfı -Ceylin Çiçek -Ensar Andurman -Sinem Karasu ----------------------- Peki Resfebe nedir? Kelime veya kelime gruplarının; harf, sayı ve resimlerle temsil edilmesiyle oluşturulan oyunlara Resfebe denir. Faydası nedir? -Harfler, sayılar, renkler gibi kavramlara farklı açılardan bakmayı sağlar. -Planlı hareket etmeyi öğretir, planlı hareket etmenin önemini kavratır. -Doğru ve çabuk düşünebilmeyi ve karar verebilmeyi geliştirir. -Kendini ve yeteneklerini daha iyi tanımasını sağlar. -Belirli bir konuya odaklanma alışkanlığı kazandırır. -Merak duygusunu geliştirerek araştırmalar yapmaya yönlendirir. -Olaylara şüpheci yaklaşımı öğreterek ezberci zihniyetten uzaklaşmayı sağlar.