22.10.2013 1791

Okulumuzun inşaatına devlet tarafından 1974 yılında tek katlı olarak başlanmış 1976 yılında bitirilmiştir (Bu gün C Blok olarak kullandığımız bina). 1976 yılında tamamlanan bu okul çeşitli nedenlerle ilkokul olarak eğitim öğretime açılamamış, 1977/1978 eğitim öğretim yılında Meslek Yüksek Okulu olarak hizmete girmiştir. Ancak çevre halkının zorlaması ile Meslek Yüksek Okulu başka yere taşınmış, mevcut tek katlı binada 16 eylül 1979 tarihinden itibaren (1979/1980 Eğitim – Öğretim yılı) ilkokul olarak eğitim öğretime başlanmıştır. Tek katlı bina zamanla ihtiyaca cevap veremez duruma gelmiş bunun sonucu olarak 1982 yılında ikinci kat ilavesi yapılmıştır. Çevrenin hızla büyümesi ve hızlı nüfus artışı mevcut iki katlı binanın da yetersiz kalmasına neden olmuş ve ihtiyaca cevap verebilmek için 1988 yılında yine devlet tarafından beş derslikli ikinci bir bina yaptırılmıştır ( Bugünkü B Blok Zinnet Dilmen Anaokulu). Çevrenin hızla büyümesinin ve hızlı nüfus artışının devam etmesi mevcut iki binanın da yetersiz duruma gelmesi sonucunu doğurmuş bunun üzerine 1994 yılında mevcut binalara ek olarak on beş derslikli yeni bir bina yine devlet tarafından yaptırılmıştır (Bugünkü A Blok Binamız).

Okulumuzun arsası Ali DİLMEN adında hayırsever yurttaşımız tarafından bağışlanmıştır. Bundan dolayı okulumuza bu hayırsever kişinin adı verilmiştir. Okulumuz 1994 – 1995 Eğitim Öğretim yılında ilköğretime dönüştürülmüş bu eğitim öğretim yılından itibaren ilköğretim okulu olarak hizmet vermektedir.2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı okulumuzu İlkokul ve Ortaokul olarak ayırmış; 2 katlı olan C Blok İlkokul olarak, 3 katlı olan A Blok Ortaokul olarak kullanılması kararını vermiştir.